Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството

26 септември 2023 09:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 307
Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството

По инициатива на гл. инспектор Дарина Иванова, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Котел и в партньорство с Община Котел и двете най-големи учебни заведения в града – Средно училище “Г. С. Раковски” и Национално училище за фолклорни изкуства “Ф. Кутев”, в сградата на местната пожарна се проведе среща с доброволци и ученици. Срещата премина под формата на лекция, а нейн специален гост-лектор беше инж. Снежана Кънева, експерт защита на населението и управление при кризи.

 

По повод Седмицата на пожарната безопасност и Дните на отворените врати, котленските доброволци и ученици бяха запознати от инж. Кънева с обществените ползи от доброволчеството и идеите и ценностите, които то носи. Експертът говори още за уважението, което трябва всеки да отдава към другия, за важността от поемането на отговорност, за солидарността и съпричастността, както и за смисъла на навременната помощ.

 

Инж. Снежана Кънева запозна присъстващите с характерните за община Котел бедствия, законодателството в областта на защитата, превенцията като приоритет на местната власт, доброволчеството като ценен ресурс за общността и в помощ на органите по защита при бедствия и аварии. Тя коментира още важността от създаването и окомплектоването на доброволни формирования в уязвими на пожари и наводнения територии в общината и други.

Община Котел

Снимки

Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчествотоСедмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчествотоСедмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството