Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се 60-то заседание на Общински съвет Нова Загора

26 септември 2023 09:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 314
Проведе се 60-то заседание на Общински съвет Нова Загора

На 25 септември 2023 г. Общински съвет Нова Загора проведе 60-то си заседание. В неговото начало Общинското ръководство и общинските съветници използваха възможността да поднесат подарък и да отправят сърдечните си благопожелания по повод предстоящото пенсиониране на Галина Петрова – дългогодишен служител в администрацията на Общински съвет Нова Загора, доказала своя висок професионализъм, отдаденост и постоянство.

След което бе обявен първоначалния дневен ред от 11 точки, към които бяха добавени още 4 точки допълнително.

В спокойна и конструктивна обстановка, с мнозинство, бяха приети: Предложение за определяне на кандидати за съдебни заседатели към Районен съд – Нова Загора и Предложение за одобряване на актуализирана бюджетна прогноза на Община Нова Загора за периода 2024-2026 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности и прогноза на МБАЛ „Св. Петка Българска“ ЕООД гр. Нова Загора за периода 2024-2026 г.. Приет бе Годишния финансов отчет на МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД гр. Нова Загора за 2022 г.

Във връзка с произвеждането на избори на 29 октомври за общински съветници и кметове, бе одобрен временно изпълняващ длъжността кмет на община Нова Загора в лицето на г-жа Нина Генчева – заместник-кмет на Общината. Одобрени бяха и временно изпълняващи длъжността кмет на кметство в населените места, в които ще се проведат избори.

След изчерпване на точките от дневния ред и дадената възможност за питания, обръщения и декларации, кметът на Общината Галя Захариева изказа своята благодарност към общинските съветници и общинска администрация за ползотворната съвместна работа. Тя пожела на всички успех в предстоящата предизборна кампания.

Община Нова Загора