Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен бе домакин на последната за мандат 2019-2023 г. среща на кметовете от РАО „Тракия“

26 септември 2023 15:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 месеца, брой четения: 248
RAO_Trakiq

Кметът Стефан Радев получи всеобщо признание и благодарност за ползотворната работа от делегатите на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“. Това се случи на днешната и последна за мандат 2019-2023 г. работна среща на кметовете от асоциацията, чийто домакин бе Община Сливен. През 2020 г. Радев бе избран за председател на Управителния съвет на сдружението.

„От името на всички колеги благодаря, че поехте това предизвикателство и благодарение на вас и всеобщите ни усилия, РАО „Тракия“ продължава да бъде най-добрата регионална асоциация на общините в България! Пожелавам Ви успех!“, заяви кметът на община Тунджа Георги Георгиев. От името на асоциацията той връчи на сливенския градоначалник почетна грамота за принос в развитието на /РАО/ „Тракия“ през изминалия мандат. На свой ред кметът Радев благодари на всички за доброто партньорство и за това, че са работили за развитието на сдружението. Той отчете, че през последните няколко години общините са се справили успешно с различните кризи, обхванали страната. На заключителната среща днес присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, зам.кметът по икономическото развитите Стоян Марков и началникът на отдел „Общинско развитие, проекти и програми“ Митка Крълева.

В рамките на дискусията беше акцентирано върху концепциите за интегрираните териториални инвестиции през новия програмен период. Беше обърнато внимание на основните приоритети и предизвикателства пред общините през следващите няколко години, както и други важни за местните власти теми. Като един от приоритетите на асоциацията участниците откроиха задълбочаването на международните връзки с други общини.

В края на срещата отличия за принос бяха връчени на изпълнителния директор на сдружението проф. Иван Върляков, на Съюза на тракийските дружества в България и на останалите присъстващи кметове на общините – Айтос, Болярово, Куклен, Първомай, Садово, Чирпан, Твърдица, Тунджа, Перущица, Опан и Гълъбово. Кметът Стефан Радев подари на всички гости преиздадената от Община Сливен книга „Тътени“ на писателя Цончо Родев. Визитата продължи с посещение на първата текстилна фабрика на Балканите, основана в Сливен.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите. Вече над 20 години Община Сливен е член на асоциацията.

Снимки

RAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_TrakiqRAO_Trakiq