Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приет бе окончателния вариант на Областната здравна карта

28 септември 2023 14:20, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 207
Областна администрация Сливен

На провело се днес заседание на Комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването, беше обсъдена и приета изготвената от Комисията Областна здравна карта на област Сливен.

Заседанието се проведе в сградата на Областна администрация Сливен и беше председателствано от заместник областния управител Чавдар Божурски.

На него присъстваха представители на РЗИ,РЗОК-Сливен, представители на Районна колегия на Български лекарски съюз, Районна колегия на Български зъболекарски съюз, заместник-кметове на общини, представител на Българската асоциация за закрила на пациентите и др.

Областната здравна карта съдържа здравно-демографски данни на територията на Сливенска област, нуждата от лекари-специалисти в болнична и извънболнична помощ, специалисти по дентална медицина и други медицински лица на ниво здравеопазване. Определят се брой легла за активно болнично лечение, медицинските дейности за всички области, както и необходимите медицински апаратури необходими за диагностика на пациентите.

Областната здравна карта на област Сливен ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването. На базата на областните здравни карти ще бъде изготвена Национална здравна карта.