Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.10.2023 г.

02 октомври 2023 12:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 453
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.10.2023 Г.

 

Котел: Специализирана операция по противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни и присъствието им на обществени места - за малолетни след 20,00 часа и непълнолетни след 22,00 часа без пълнолетен придружител, е проведена от 18,00 часа на 29 до 01,00 часа на 30 септември. Извършени са проверки в питейни и увеселителни заведения, игрални зали и обществени меса. Проверени са 41 превозни средства и 68 лица, осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Установени са четирима непълнолетни на обществено място без придружител. Съставени са 14 протоколи за предупреждение.

 

Екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци по време на ловен излет в землищата на град Котел и селата Жеравна и Медвен. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 1 октомври са проверени 88 ловци от 6 ловни групи. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени констативни и предупредителни протоколи.

 

Сливен: Двама мъже - на 34 години от град Сливен и 45 години от село Тополчане, са задържани в РУ-Сливен за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Задържането е станала след получени сигнали на 30 септември в град Сливен и на 1 октомври в село Тополчане. По случаите са образувани бързи производства.

 

На 1 октомври, в 09,58 часа, на пътя между село Николаево и град Кермен, е възникнало пътно произшествие. Инцидентът е станал между лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жена на 35 години от град Кермен, и лек автомобил „КИА“, управляван от жена на 71 години от град Сливен. В резултат на пътното произшествие е пострадало момиче на 9 години, пътник в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. Пострадалото дете е откарано в болнично заведение в град Сливен с комоцио. На водачите на леките автомобили са взети кръвни проби за установяване употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.