Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.10.2023 г.

02 октомври 2023 12:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 363
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.10.2023 Г.

 

Котел: Специализирана операция по противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни и присъствието им на обществени места - за малолетни след 20,00 часа и непълнолетни след 22,00 часа без пълнолетен придружител, е проведена от 18,00 часа на 29 до 01,00 часа на 30 септември. Извършени са проверки в питейни и увеселителни заведения, игрални зали и обществени меса. Проверени са 41 превозни средства и 68 лица, осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Установени са четирима непълнолетни на обществено място без придружител. Съставени са 14 протоколи за предупреждение.

 

Екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили проверки на ловци по време на ловен излет в землищата на град Котел и селата Жеравна и Медвен. Проверките са с цел правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 1 октомври са проверени 88 ловци от 6 ловни групи. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени констативни и предупредителни протоколи.

 

Сливен: Двама мъже - на 34 години от град Сливен и 45 години от село Тополчане, са задържани в РУ-Сливен за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Задържането е станала след получени сигнали на 30 септември в град Сливен и на 1 октомври в село Тополчане. По случаите са образувани бързи производства.

 

На 1 октомври, в 09,58 часа, на пътя между село Николаево и град Кермен, е възникнало пътно произшествие. Инцидентът е станал между лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жена на 35 години от град Кермен, и лек автомобил „КИА“, управляван от жена на 71 години от град Сливен. В резултат на пътното произшествие е пострадало момиче на 9 години, пътник в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. Пострадалото дете е откарано в болнично заведение в град Сливен с комоцио. На водачите на леките автомобили са взети кръвни проби за установяване употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.