Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 34 сигнала за произшествия в дните от 29 септември до 2 октомври

02 октомври 2023 12:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 357
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Екипи на РСПБЗН-Сливен, служители на ДГС-Сливен и доброволци са успели да спасят общо 170 декара иглолистна и смесена гора, както и 5 сгради при пожар, преди да бъдат причинени материални щети. Сигналите за пожарите са получени на 30 септември - в 12,06 часа в землището на село Горно Александрово и в 13,52 часа в землището на село Малко Чочовени. Четири екипа на РСПБЗН-Сливен са участвали в гасенето и при двата пожара.

 

Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите. В единия от случаите екип на РСПБЗН-Сливен съвместно с Планинска спасителна служба са пренесли 62-годишен мъж, пострадал в района от местност Долапите в посока Синия вир. Сигналът е получен на 30 септември в 09,55 часа. Мъжът е бил със съмнение за счупен глезен, пренесен е с помощта на носилка до екип на ЦСМП-Сливен.

 

Двама са пострадали при опит да загасят пожар, възникнал в стая на къща в новозагорското село Дядово. Сигналът за произшествието е получен на 29 септември в 09,57 часа, ликвидирано е от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Двамата пострадали- мъж на 74 години и 69-годишна жена, са били извън мястото на произшествието. След като са забелязали пожара се опитват да го загасят, при което вдишват дим и газове. Откарани са в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота.

Унищожени са мебели, опушени стени 50 кв. м. и покъщнина. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в ел. разклонител.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в сухи треви, храсти, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево. Сигналът е получен на 1 октомври в 13,53 часа. Произшествието е ликвидирано от три екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. Спасени са 100 декара овощни градини и 50 декара лозови масиви.

 

На 1 октомври, около 16,00 часа, е получен сигнал в РСПБЗН-Твърдица за пожар в частен имот в село Сърцево. Пожарът се е разраснал и нанесъл щети на базова станция на мобилен оператор като са причинени щети на главно разпределително табло, алармена и осветителна система. Унищожени са още 17 пчелни кошери, собственост на 62-годишен мъж от град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Причините за пожара са в процес на установяване.

 

Оставено без надзор огнище за приготвяне на зимнина запалва складирани в съседство дърва за огрев в частен имот в град Нова Загора. Сигналът е получен на 30 септември в 20,10 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 1 кубик дърва за огрев. Спасени са 2 сгради.