Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детското полицейско управление даде старт на новата учебна 2023/2024 година

03 октомври 2023 12:53, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 415
Детското полицейско управление даде старт на новата учебна 2023/2024 година

Проектът се реализира успешно вече втора година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Сливен

 

За поредна учебна година полицейски служители от Областната дирекция на МВР в Сливен работят с деца по програмата „Детско полицейско управление“. Вчера се проведе първото занятие от програмата за учебната 2023/2024 година с децата от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица” в град Сливен. Обучението е за период от две години. То стартира през ноември миналата година и ще приключи до края на април 2024 . Децата, които вече са 6-и клас, проведоха вчера своето първо занятие на тема „Как по-добре да работим в група” в раздел „Социални умения”. Целта на обучението е децата да научат повече за ролите в екипната дейност- какво е екип, начините за изграждане на екипи, моделите за вземане на решения, умения да се дискутира, методи за решавана на спорове. Младежите бяха поставени в различни ситуации, в които трябваше да вземат решения как най-добре да постъпят за да изградят добър екип, как да работят заедно за една идея и как най-добре да разбират другите и да получат удовлетворение от съвместната работа и постигнатия успех. Лекцията беше водена от Лияна Генова психолог от Института по психология към МВР. До края на обучителния процес престоят още четири занятие в раздел „Социални умения”.

В програмата до края на учебната годината ще се работи по различни теми като широко е застъпена и темата за пътната безопасност. В програмата са включени занятия с представители на Българския червен кръст- оказване на първа долекарска помощ, Регионалната здравна инспекция-вредата от алкохола и тютюнопушенето, Районната служба „Пожарна безопасност и защитна на населението”- действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации, Природен парк „Сини камъни” по тема „Лагер в природата” и много други. И тази година координатор на проекта е Диян Митев инспектор в участък „Запад” към РУ-Сливен.

 

Програмата „Детско полицейско управление” е част от редица съвместни инициативи на МВР, МОН, МЗ, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и неправителствени организации. Основната цел е ранната превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в страната и създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, като темите за обучение и занимание са подготвени и представени съобразно възрастовите особености.

Снимки

Детското полицейско управление даде старт на новата учебна 2023/2024 година Детското полицейско управление даде старт на новата учебна 2023/2024 година