Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на Шекспир

03 октомври 2023 12:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 449
ДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на Шекспир

Трупата на Старозагорския драматичен театър „Гео Милев” гостува в Нова Загора с постановка на всепризнатия майстор на драмата – Шекспир. Спектакълът „Сън в лятна нощ” е подарък от общинското ръководство за жителите и гостите на Нова Загора по повод Празника на града. Театралите влязоха в кожите на свои предшественици артисти и ни върнаха към стария Шекспиров пътуващ театър, когато площадът се е преобразявал в сцена, а комедиантите са се възприемали като особен род „магьосници”. Младите актьори, водени от майсторската режисьорска ръка на Елена Панайотова, поведоха публиката във фантастичния свят на любовта, която забърква млади и стари, царе и занаятчии, цветя, животни, хора, митологични герои и създания. В омаята на съня се случват неочаквани и завладяващи случки. Любовта заплита умело тънките си нишки около своите герои, та дори и публиката въвлича с тях.

Съвременният прочит на Шекспир, предизвикателната сценография на Николина Костова – Богданова и увлекателната актьорска игра превърнаха вечерта в един трогателен сън, от който присъстващите в театралния салон на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870” не искаха да се събудят.

За приказната вечер, театралният колектив на ДТ „Гео Милев” получи кошница с цветя от Община Нова Загора и възторжени аплодисменти.

Община Нова Загора

Снимки

ДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на ШекспирДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на ШекспирДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на ШекспирДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на ШекспирДТ „Гео Милев” гр. Стара Загора гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на Шекспир