Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички”

13 октомври 2023 10:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 387
Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички”

Събитието е организирано от Главна дирекция „Национална полиция”, Областна дирекция на МВР в Сливен и ОУ "Паисий Хилендарски" в село Тополчане

 

Основно училище "Паисий Хилендарски" в село Тополчане стана домакин на събитие по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма "Вътрешни работи" на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година. Главна дирекция „Национална полиция” е бенефициент в предвидената по проекта дейност „Организиране и провеждане на съвместни местни форуми с деца и техните родители за преодоляване на антиромските стериотипи”. В изпълнение на проекта състезания под мотото "Спорт за всички" се провеждат в цялата страна. Вчера Областната дирекция на МВР в Сливен, в партньорство с ръководството на на ОУ „Паисий Хилендарски” – с. Тополчане организираха състезания и празник с ученици и родители.

Господин Николай Калчев директор на училището откри празника и поздрави участниците и гостите. Пожела успех на състезателите и ги прикани към толерантност по време на игрите.

Освен състезанията в празника се включиха млади таланти, възпитаници на училището, с артистична програма, изпъстрена с богата палитра от народни танци и забавни игри.

Официални гости и жури на мероприятието бяха Станислав Банов полицейски инспектор в Главна дирекция „Национална полиция”, комисар Димитър Кикьов началник отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – Сливен, старши инспектор Панайот Хаджирусев началник група „Патрулно-постова дейност” при РУ- Сливен, инспектор Емил Николов инспектор в група "Борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните" и Ленко Кренчев старши инспектор по математика в РУО-Сливен.

В състезанието взеха участие 60 състезатели – ученици от IV –ти клас на ОУ „Паисий Хилендарски”, които бяха разделени на три отбора: „Туида”, „Сини камъни”, „Авли”. След оспорвана надпревара журито единодушно присъди три първи места на отборите. Участниците бяха наградени с купи и медали, бяха им раздадени лакомства, шапки, тениски фланелки, осигурени от фирма „360 Консулт” ЕООД.

Благодарение на отличната организация от страна на ОУ „Паисий Хилендарски” и целия екип денят се превърна в незабравим празник за децата. Бе постигната основната цел на проекта- чрез забавни игри и спорт да се изгради довери, толерантност и приятелство между ученици, родители и учители.

Снимки

Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички” Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички” Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички” Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички” Ученици от село Тополчане премериха сили в състезание под мотото „Спорт за всички”