Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.10.2023 г.

23 октомври 2023 11:25, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 330
Производство на наркотици е разкрито при специализирана операция на полицията в Сливен.

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 20.10.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 23.10.2023 Г.

 

Сливен: Производство на наркотици е разкрито при специализирана операция на полицията в Сливен.

Акцията е проведена на 21 и 22 октомври на територията на град Сливен в близост до учебни заведения.

В хода на операцията криминалисти на РУ-Сливен са извършили процесуално-следствени действия в частен дом, намиращ се в непосредствена близост до три учебни завадения. В жилището са установени двама криминално проявен мъже на 43 и 35 години. В едно от помещенията, обособено като лаборатория, полицейските служители са намерили и иззели множество прекурсори, течности, вещества и предмети, необходими при производството на синтетични наркотици. Иззети са опаковки съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Двамата мъже са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура- Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Метамфетамин и канабис са иззети при проверка на друг адрес в град Сливен, също в близост до учебно заведение. Задържан е криминално проявен мъж на 29 години. По случая е образувано досъдебно производство.

Операциите по противодействие на наркоразпространението продължават.

 

58-годишен мъж е задържан след получен сигнал за домашно насилие. На 19 октомври той е причинил лека телесна повреда на жената, с която живеят на семейни начала. По случая е образувано досъдебно производство. На жената е осигурена правна помощ. Първоначално мъжът е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен.

 

На 21 октомври, в 11,45 часа, е получен сигнал за произшествие на главен път

І-6, в района на км. 389,5. 64-годишен мъж от село Гавраилово, водач на товарен автомобил „Ивеко“, предприема маневра изпреварване, навлиза в насрещното платно и удря лек автомобил „Опел Астра“, управляван от мъж на 35 години от село Тополчане. При произшествието е причинена смъртта на водача на лекия автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба на лек автомобил. Заявлението е подадено на 22 октомври от 23-годишен мъж, жител на община Раднево. Автомобилът /„Опел Астра“/ се е намирал в близост до кръстовище в южна индустриална зона на град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Полицейски служители на РУ-Котел за задържали 42-годишен мъж от село Ябланово, след като е отправил закана за убийство в условията на домашно насилие. Сигналът е получен на 22 октомври. Мъжът е отведен в РУ-Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Снимки

Производство на наркотици е разкрито при специализирана операция на полицията в Сливен.Производство на наркотици е разкрито при специализирана операция на полицията в Сливен.