Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия в дните от 20 до 23 октомври.

23 октомври 2023 11:26, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 278
pixabay.com

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е техническо помощ при 5 от сигналите. Един сигнал се е оказал недействителен.

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора и доброволци са спасили 20 декара овощна градина при пожар в землището на село Сокол. Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети. Причината за произшествието е запалени сухи треви в близост до градината.

 

200 декара овощни градини са спасили при пожар в землището на квартал „Речица“. Сигналът е получен на 22 октомври в 14,00 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Нанесените щети са в процес на установяване. Пожарът е тръгнал от запалени отпадъци в близост до овощната градина.

 

Късо съединение е причинило пожар в пристройка към къща в частен имот в село Гавраилово. Сигналът е получен на 23 октомври в 04,09 часа. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирана от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са мебели и домашно имущество. Спасена е сградата.