Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новата обсерватория в Сливен подарява космическо шоу за децата от пет училища

23 октомври 2023 14:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 месеца, брой четения: 293
planet

Астрономическата обсерватория „Петър Берон“ в Сливен подготвя изненада навръх Димитровден за най-малките ученици. На 26 октомври децата от пет училища в града ще се забавляват с космическо шоу, организирано съвместно с „Интересна наука“ ЕООД – Бургас. То ще се проведе във физкултурния салон на СУ „Йордан Йовков“. Ще има магични експерименти и интересни игри. Голямото преживяване ще е в мобилния планетариум – купол с удивителни гледки, които ще зарадват малките любители на астрономията и Космоса. Събитието ще започне в 10 часа, ще се проведе по групи и ще продължи до края на деня.

Космическото шоу е част от програмата за празника на Сливен.

 

Общината разкри астрономическата обсерватория преди година, след като основно ремонтира помещения в СУ „Йордан Йовков“. Тя работи като Център за подкрепа на личностното развитие, каквито са изискванията на Закона на предучилищното и училищното образование.

Целта на обсерваторията е да продължи традициите на сливенската астрономическа школа и да поощри развитието на децата и младежите в областта на астрономията и физиката.