Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествена церемония на Община Сливен за връчване на наградите за 2023 година

26 октомври 2023 11:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 месеца, брой четения: 295
Koncert

С радостни емоции, музика и колорит бе изпълнена церемонията за връчване на наградите на Община Сливен за 2023 г. Традиционно, призовете се връчват в навечерието на празника на Сливен – Димитровден.

Тази година събитието премина под знака на възрожденския дух на Сливен. Българските актьори Александър Алексиев и Стоян Дойчев умело и увлекателно пресъздадоха чрез кратки откъси от романите „Тътени“ на Цончо Родев и „Възвишение“ на Милен Русков, родната действителност в Сливен в периода преди и след Освобождението на България.

Събитието в зала „Сливен“ откри изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов.

„Чест е за мен, че тази вечер сме тук заедно, за да изтъкнем ролята на изключително ярки и отличаващи се в своята дейност личности! Наградите на Община Сливен са само един малък жест към всичко, което правите – оценка за пламъка, с който горите и работите за развитието и по-доброто бъдеще на обществото ни. Благодаря ви за всеотдайността, както на вас, така и на всички онези, които не спират да се развиват и да бъдат пример за нас и за следващите поколения. Честит празник!“, заяви Румен Иванов.

Тази година отличеният с приза „Добри Чинтулов“ за 2023 г. е писателят Милен Русков. Поради невъзможността му да присъства на церемонията, наградата от негово име получи директорът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ д – р Росица Петрова. Тя благодари на Общината от името на Русков за присъденото отличие и обяви, че има уверението на писателя, че първата премиера на следващата му книга ще се състои в Сливен. Писателят е и един от отличените със званието Почетен гражданин на Сливен за 2023 г.

Носителят на наградата „Милосърдие“ тази година е предстоятелят на Храм „Света Преподобна Параскева - Петка“ отец Йоан Петров. Пред публиката в залата той сподели, че благодарността е най-съвършеният отговор за личността, която се стреми към смирение и любов към ближния. В емоционалното си слово той сподели, че само съединението прави силата, и че хората трябва да се стремят към единение и любов, която да ги сплотява.

„Благодаря на Община Сливен! В моите мечти като свещеник, местната власт и църквата, винаги са действали в съзвучие“, заяви още свещеникът. Той благодари на Сливенска митрополия за доверието, на жителите на общината и на неговото семейство.

Управителят на „Вива“ ЕООД Антон Томчев е тазгодишният носител на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков”. Тъй като Томчев бе възпрепятстван да получи наградата си лично, от негово име приза получи съпругата му – Трендафилка Томчева. Тя благодари на Общината за оказаната чест и на екипа на „Вива“, който е важна част от развитието и успеха на фирмата.

 

Тържествената вечер бе обогатена от изпълненията на Женски народен хор „Ваня Монева“, на сливенския Симфоничен оркестър и на децата от проекта „Музиката вместо улицата“, които бяха бурно аплодирани от публиката.

 

Голямата изненада на празничната вечер в залата бе присъствието на популярната поп певица Мария Илиева, която дойде лично в Сливен да поздрави и подкрепи майка си - Ваня Монева, която е основният двигател на българския женски народен хор, носещ нейното име.

Сред гостите в залата бяха още Негово Преосвещенство Агатополският епископ Иеротей - викарий на Сливенския митрополит Иоаникий, народните представители Десислава Танева, Татяна Султанова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководството на общината, временно изпълняващият длъжността областен управител Чавдар Божурски, ръководства и представители на институциите в града, делегации от побратимени на Сливен градове, които са на визита в Града под Сините камъни по повод Димитровден.

 

Снимки

KoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncert