Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.11.2023 г.

02 ноември 2023 11:29, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 350
ОДМВР-Сливен

ОДМВР-Сливен припомня, че гражданите могат да подават сигнали за изборни нарушения на денонощната телефонна линия 044 644 645

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 01.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 02.11.2023 Г.

 

Сливен: Притежание и употреба на наркотични вещества са установили полицейски служители при полицейска операция в малките населени места. На 1 ноември, около 22,00 часа, на пътя за село Ичера, при разклона за село Сотиря, полицейски служители на участък „Петолъчка“ са спрели лек автомобил „Тойота Авенсис“. Автомобилът е управляван от водач на 29 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. При проверката в автомобила са намерени и иззети опаковки, съдържащи суха листна маса и бяло кристалообразно вещество, които при полевия тест са реагирали на канабис и метамфетамин. Мъжът е задържана за 24 часа. По случая са образувани досъдебно и бързо производство.

 

Нова Загора: 41-годишен криминално проявен мъж от град Нова Загора е задържан за домашно насилие. Сигналът е получен на 1 ноември в 10,56 часа. Пристигналите на място полицейски служители установяват, че 41-годишният мъж е причинил лека телесна повреда на жената, с която съжителства. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. На жената е осигурена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 30 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени по време на широкообхватен контрол. Акцията е по линия на пътната безопасност и е проведен от 07,30 до 09,30 часа в град Твърдица на разклона за град Елена. Проверени са 56 превозни средства и 61 лица. Констатирани са 30 нарушения на ЗДвП. Съставени са 14 акта и 16 фиша. Не са установени водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества. Нарушенията са предимно за неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници, превозване на деца без обезопасителни система, нередовни документи и техническа неизправност.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екип на РСПБЗН в Котел /4/, Нова Загора /4/ е Сливен /1/.