» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител свиква първото заседание на новоизбраните общински съвети в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел

07 November 2023 08:47, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 8 months ago, number of readings: 373
Областна администрация Сливен

Областният управител инж. Маринчо Христов насочи първите заседания на новоизбраните общински съвети и кметове на населени места на четирите общини на територията на сливенска област.

 

На първото проведено заседание, по традиция новоизбраните кметове на общини, общински съветници и кметове на малки населени места ще положат клетва, след подписването на която официално встъпват в правомощията си. Заседанието продължава, водено от най-възрастния общински съветник, при което вече могат да бъдат вземани решения и се избира председателят на общинския съвет.

 

Първото от четирите насочени заседания тази седмица се свиква утре, 8 ноември от 10:30 часа в заседателната зала на общински съвет Нова Загора.

 

На 9 ноември от 10:00 часа в зала „Сливен“ е насочено и първото заседание на новоизбраните общински съветници в града.

 

Заседанията на общинските съвети на Твърдица и Котел са съответно на 10 ноември от 10:30 часа, в малката зала на Читалище „Свети Свети Кирил и Методий“

и 13 ноември отново в 10:30 часа, в заседателната зала на общински съвет Котел.

 

Съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, първите заседания се свикват със заповед на областния управител до 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент.