Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Маринчо Христов закле днес новоизбраните кметове и общински съветници в община Нова Загора.

08 ноември 2023 15:25, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 254
Областна администрация Сливен1

Областният управител на Област Сливен инж. Маринчо Христов закле днес на първото заседание новоизбраните кметове и общински съветници в община Нова Загора.

 

На тържествената сесия, началото на която бе поставено от Химна на България и Химна на Европейския съюз, присъстваха още главният секретар на областната администрацията Кирил Аврамов, както и граждани на общината.

 

В тържествената атмосфера на общинската заседателна зала, новоизбрания кмет на града Галя Захариева, новоизбраните общински съветници и кметове на малки населени места получиха своите удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Сергей Дериволков, след което положиха клетва под ръководството на областния управител, с която официално встъпиха в длъжност.

 

„Днес е първия ден от вашето управление. Изразявам своята надежда, че до края на четирите години управление Вие ще изпълните предизборните обещания, които сте дали пред Вашите избиратели, защото жителите на община Нова Загора са най-важните и Вие сте тук благодарение на тях“ каза Маринчо Христов.

 

В обръщението си той изрази още надежда, че всички ще работят мъдро за благото на хората и пожела на новата власт здраве и ползотворна работа по време на целия й мандат.

 

Новия градоначалник на община Нова Загора Галя Захариева получи символите на властта- огърлица и ключ от г-жа Нина Генчева- временно изпълняваща тази длъжност, след което произнесе приветствено слово в което обеща, че ще бъде кмет на всички новозагорци и ще работи упорито за да направи живота в общината по-добър за всеки.

 

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, първото заседание на новоизбрания общински съвет бе открито и водено от най- възрастният общински съветник и това е г-жа Мария Данева.

От издигнатите две кандидатури за председател на общинския съвет, след проведено тайно гласуване, с 16 гласа “за", за такъв бе избран д-р Константин Тачев, който зае своето място на трибуната и отправи пожелание към всички за много здраве, ползотворна работа, обединени в името на града и новозагорска община.

Снимки

Областен управителзаседанието днесзаседанието днесзаседанието днесзаседанието днес