Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора

08 ноември 2023 15:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 302
Тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора

Химнът на Република България и Химнът на Европейския съюз възвестиха началото на първата тържествена сесия на Общински съвет Нова Загора на 8 ноември 2023 г. от 10:30 часа. На нея присъстваха областният управител на Област Сливен Маринчо Христов Христов, с чиято заповед беше свикана, главният секретар на Област Сливен Кирил Аврамов, общинското ръководство и граждани на Общината.

Председателят на Общинската избирателна комисия Сергей Дериволков обяви новоизбраните кметове на населени места и общински съветници, които получиха своите удостоверения. Поздрав към тях отправи областният управител, който изрази надежда, че „с едно мъдро и честно управление до края на тези четири години, които предстоят“ те ще успеят да изпълнят предизборните си обещания.

Г-жа Галя Захариева, избрана за кмет на Община Нова Загора, заедно с новоизбраните кметове на населени места и общински съветници, положи тържествена клетва като кмет. Тя получи символите на властта - огърлицата и ключа на Община Нова Загора, връчени й от г-жа Нина Генчева, временно изпълняваща длъжността кмет на Община.

В първото си обръщение, г-жа Захариева изрази благодарност: „Искам да благодаря на всеки един от Вас за това, че направихме възможна още една стъпка към развитието на нашата прекрасна община.“ Тя изложи първите си конкретни задачи, с които местната власт, в диалог с ръководството на ВиК и Полицията ще търси решения за всеки въпрос.

„Смятам, че без общата ни грижа и отговорност, не можем да вървим напред, допълни тя и продължи: Днешния ден е показателен за тържеството на доброто, на справедливостта и светлината. Уверена съм, че тези три толкова важни за нас ценности, ще ни водят и занапред в това, което правим.“

По традиция най-възрастния представител на ОбС Нова Загора, която бе Мария Данева откри първото заседание за мандат 2023 г. – 2027 г. на новоизбрания Общински съвет, който в своята работа избра първия си председател д-р Константин Тачев Тачев. Той зае своето място на трибуната и отправи пожелание към всички за много здраве, ползотворна работа и да бъдат обединени в името на нашия красив град и новозагорска община.

Община Нова Загора

Снимки

Тържествена сесия на Общински съвет Нова ЗагораТържествена сесия на Общински съвет Нова ЗагораТържествена сесия на Общински съвет Нова Загора