Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Белгийски финес в новия сезон на сливенския Симфоничен оркестър

08 ноември 2023 16:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 228
Koncert

Новият, 91-и творчески сезон на сливенския Симфоничен Оркестър, ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в региона.

Предстоящият на 23 ноември концерт в зала „Сливен“ е посветен на белгийската музика и обещава една незабравима вечер на музикално великолепие с гениалните произведения на двама изключителни композитори - Гийом Лекьо и Йозеф Йонген. Началото е от 18.30 ч.

Лекьо оставя след себе си забележително творчество въпреки трагично краткия си живот (24 г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е скъпоценен камък, който демонстрира необятния му талант. Композирана през 1892 г., тя е известна със своята емоционална дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала „Сливен” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп. 10 от Йозеф Йонген, друг влиятелен белгийски композитор с уникален и завладяващ музикален изказ.

Публиката ще чуе двете брилянтни композиции в изпълнение на трима водещи и обичани от сливенската публика български изпълнители - Атанас Кръстев (виолончело), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Мартина Табакова (пиано).

С програмата предстои да бъде записан и издаден албум през 2024 г.

Билети: онлайн - на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен“.