Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успешно осъществена мобилност по европейски проект: „Децата на Европа: Всички сме различни, всички сме еднакви”

08 ноември 2023 17:28, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 месеца, брой четения: 395
Мобилност

От 30.10.2023 г. до 05.11.2023 г. се осъществи мобилност на група педагогически специалисти в обучителен курс на тема: „Приобщаващо образование в класната стая на началното училище”, гр. Солун, Гърция, според дог. № 2023-1-BG01-KA122-SCH-000150343.

Тематичната насоченост на обучителния курс бе пряко насочена към придобиване на знания, умения и компетенции, свързани с прилагане на практически насочени и иновативни обучителни методи при работа с ученици и родители. Учителите усвоиха и умения за прилагане на неформални методи за обучение при провеждането на занятия, свързани с възпитанието на учениците в дух на толерантност и уважение към чуждото мнение.

Една от основните цели на обучителния курс бе да подпомогне реализирането на проект: „Децата на Европа: Всички сме различни, всички сме еднакви”/ „Children of Europe: All different, all the same”, който се осъществява в ОУ „ Елисавета Багряна” гр. Сливен в периода от 2023 г.- до 2024 г. по програма Еразъм +, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Училищно образование”.

Участието в този курс ще подпомогне учители и ученици да вървят заедно към преодоляване границите на различията така, че да станат по- отворени към света, по-толерантни и по-активни граждани на Европа.

Снимки

МобилностМобилностМобилностМобилностМобилностМобилностМобилностМобилност