Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови идват за концерт в Сливен на 4 декември

10 ноември 2023 09:12, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 482
Хасан и Ибрахим Игнатови

Обичаните от публиката и от музикалните критици пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови тръгват на зимно турне в навечерието на Коледните празници. Младите виртуози ще зарадват почитателите на класиката в четири града в страната, сред тях и в Сливен – на 4 декември. Специалният им проект „Клавиртуозно” представя произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист, също и на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Концертът на Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъде в зала „Зора” с начален час 18:30. Билети за музикалното събитие се предлагат на касата в Галерия „Сливен” (бул. „Цар Освободител” 7). Резервации – на телефони: 0898332235 и 0876694083.

Младите таланти ще имат концерти още в Плевен, Ямбол и в родния им Шумен. Турнето им се реализира по Проект „КЛАВИРТУОЗНО” – МУЗИКАЛНИ БИСЕРИ НА ПИАНО ОТ ХАСАН И ИБРАХИМ ИГНАТОВИ”, защитен от сдружение „Сити Арт Студио” пред Министерство на културата. Целта му е - от една страна да популяризира класическото изкуство сред родната публика, включително и сред младите хора, а от друга – да стимулира творческите изяви и разгърне потенциала на двамата пианисти.

Репертоарът от произведения на великите Лист и Шопен не е избран случайно. Той винаги се превръща в музикално „пиршество” за почитателите на клавирното изкуство. А Хасан и Ибрахим Игнатови са способни да го претворят по неподражаем начин. В програмата на концертите са включени още и творби на Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Братята-близнаци вече се утвърдиха като имена сред най-талантливите български пианисти. Родени са на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта, заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

Проект „Клавиртуозно” – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Снимки

Зимно турне