Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новият кмет и новите общински съветници на община Твърдица положиха клетва

11 ноември 2023 09:22, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 194
Заседанието Твърдица

Вчера, новоизбраният кмет на община Твърдица г-жа Мария Гвоздейкова- Златева положи клетва заедно с новите общински съветници и кметове на кметства.

Областният управител на Сливен Маринчо Христов откри тържествената сесия, на която представителите на новата местна власт получиха своите удостоверения и официално встъпиха в длъжност.

В поздравителната си реч към новоизбраното местно управление, областният управител напомни, че от направени от археологически разкопки в района и намерени древни стенобитни предмети, историците са стигнали до заключението, че територията на община Твърдица е една от най- древно населяваните земи.

Той призова новите управленци да имат мъдростта и добрите идеи да възродят общината, да опазят нейния богат горски фонд и да надградят икономическия потенциал, с който разполага тя.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, първото заседание на новоизбрания общински съвет бе открито и водено от най- възрастният общински съветник г-н Христо Петров Султанов.

След таен вот за председател на новия общински съвет бе избран Мирослав Дяков.

Снимки

Областен управителЗаседанието вчераЗаседанието вчера