Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Извършва се оценка на проектните предложения от Сливен по държавната програма за саниране

14 ноември 2023 09:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 328
саниране

Подадените от Община Сливен 81 проектни предложения по държавната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради са в етап на оценяване за административна допустимост и качество. Програмата се управлява от МРРБ и ще бъде финансирана по Плана за възстановяване и устойчивост. Във връзка със зачестилите запитвания от граждани, Община Сливен съобщава, че по информация на министерството към момента няма окончателно класиране на проектните предложения.

 

Оценката и класирането на предложенията по процедурата се извършва от Комисия в МРРБ, определена с акт на ръководителя на структурата за наблюдение и докладване – дирекция „Жилищна политика“. Редът и критериите за оценяване са съгласно т. 16 и т. 17 от Насоките за кандидатстване. Общинската администрация уведомява своевременно сдруженията на собствениците за постъпили от оценителната комисия въпроси или забележки по документите. Ще бъдат уведомени и за резултатите от класирането.

Финалните резултати ще бъдат публикувани и в сайта на Общината.

 

Няколко месеца преди откриването на процедурата Община Сливен проведе активна разяснителна кампания сред гражданите. По инициатива на кмета Стефан Радев и с решение на Общинския съвет от местния бюджет бе осигурена финансова подкрепа за сдруженията на обща стойност 1 млн. лева. Благодарение на това и на съдействието от администрацията сдруженията на собствениците успяха в необходимия срок да възложат задължителните обследвания на блоковете и изготвянето на техническата документация. Екип от компетентни общински експерти подаде проектните предложения в системата ИСУН 2020. За всяко предложение бе издаден входящ номер, който бе изпратен от екипа до сдружението, на посочената от него електронна поща.