Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Библиотека "Сава Доброплодни" с инициативи за Коледа

14 ноември 2023 16:30, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 306
---

Скоро отново ще е Коледа – празникът, на който си спомняме, че въпреки многото трудности в света около нас, доброто съществува, защото Коледа е любовта, която носим в сърцата си, а коледният дух е надеждата ни за едно по-добро бъдеще, изпълнено с обич, добротворство и много щастливи моменти. Коледа ни кара да мечтаем за различен свят, да копнеем за вълшебства, за чудеса, за приказна магия, а коледният дух прави всичко да изглежда възможно.

За петнадесета поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от децата празник, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” организира Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2023, за да поощри децата и тийнейджърите да пресъздадат коледната магия - светла, красива и съзидателна. За да се включат в конкурса, те трябва да нарисуват върху картон коледна картичка с максимален размер до 15х21 см. Към нея, на допълнителен лист, да добавят своето оригинално пожелание за празника и да я донесат в Детския отдел или да я изпратят по пощата на адреса на библиотеката /гр.Сливен, ул. ”Никола Карев” 1, РБ ”Сава Доброплодни”/ до 11 декември 2023г. включително.

Участие в конкурса могат да вземат деца и тийнейджъри на възраст от 6 до 16 години. Към творбите за конкурса, на допълнителен лист, всеки участник трябва да добави и следната информация: три имена, възраст (навършени години), училище, клас, домашен адрес, телефон и e- mail за контакти.

Специално жури ще оцени изпратените творби.

В дните преди Коледа, всички изпратени картички ще бъдат показани на изложба във фоайето на библиотеката и виртуално в YouTube канала на институцията.

Разбира се ще има и много награди, както за най-красивите картички, така и за най- оригиналните коледни пожелания. Наградите на отличените участници в двата раздела на конкурса ще бъдат връчени на специална церемония на 21 декември /четвъртък/ 2023г., от 11:00ч., в РБ „Сава Доброплодни”, в рамките на програмата „Коледа в библиотеката”. Участниците, които не могат да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата.

Изпратените за конкурса картички не се връщат на участниците.

За повече информация:

044/623970 - Детски отдел

044/622441; 0886090712