Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

14 ноември 2023 17:31, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 5 месеца, брой четения: 505
Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

Над 350 души се възползваха от възможността да измерят кръвната си захар днес по време на организираните безплатни измервания по повод 14 ноември – Световен ден за борба с диабета. Пациентите получиха и консултации от лекарите и специалистите по здравни грижи от Отделението по ендокринология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински- Сливен”, които бяха инициатори на събитието.

Кампанията беше насочена към всички, които нямат диабет, но имат риск да го развият. В рисковата група са тези хора, които имат диабетно болни в рода, които имат наднормено тегло, затлъстяване в областта на талията и корема и имат високо кръвно налягане. Рискови са и пациентите с претърпян съдов инцидент - инсулт или инфаркт, или такива, които имат симптоми, наблюдавани при диабета – постоянен глад, жажда, често уриниране, внезапно рязко отслабване на тегло или прекомерно наддаване.

„Важно е хората в рисковата група да бъдат изследвани и консултирани преди болестта да влезе в живота им“, каза доктор Наталия Канева –началник на Отделението по ендокринология.

463 млн. души, или всеки един от всеки десет възрастни в света, имат захарен диабет. 586 000 човека в България живеят със захарен диабет и още 146 000 българи са засегнати, но не знаят и не се лекуват. Диабетът може да доведе до сериозни животозастрашаващи усложнения.

Снимки

Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен