Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Надявам се на разум и воля общинските съветници да изберат председател, защото има важни въпроси за решаване

17 ноември 2023 11:31, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 256
Стефан Радев

„Надявам се да се намери разум и воля от общинските съветници, за да вземат най-доброто решение и да бъде избран председател на Общинския съвет. Той трябва да започне регулярната си работа, тъй като има много въпроси, които трябва да се решават. Един от най-важните е бюджетът на общината за 2024 година. Той е не само важен документ, но и силно предопределя политиката на общината за следващата година“, това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти днес.

От бюджета произтичат множество дейности, които извършва Общината и цялата инвестиционна програма. Трябва да се разгледат план-сметката на дейностите по чистотата, актуализирането на възнагражденията на всички хора, които са заети с общинските дейности - в образователната инфраструктура, в социалната, в общинското здравеопазване и администрацията изобщо. Актуализацията ще бъде съобразена със субсидията, която предвижда държавния бюджет след неговото приемане.

Бюджетът на община Сливен за 2024 година най-вероятно ще е от порядъка на 200 милиона лева.