Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 36 сигнала за произшествия в дните от 24 до 27 ноември

27 ноември 2023 10:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 252
pixabay.com

Оказана е техническа помощ при отстраняване на паднали дървета при 27 сигнала в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. При 10 от тях са с причинени щети на леки автомобили/ само в град Сливен/. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети от екипи на РСПБЗН-Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Екипи на РСПБЗН от Сливен и Котел са оказали съдействие на ОПУ като са отстранили десетки паднали дървета по пътя Котел- кръстовище „Петолъчка“ и Сливен- с. Ичера- с. Градец.

 

Противопожарен автомобил е пострадал при отработване на сигнал, който се е оказал недействителен. На 26 ноември, в 22,32 часа, в РСПБЗН-Котел е постъпил сигнал за бедстващи хора, закъсали в лек автомобил до язовира в село Ябланово. При пристигане на място спасителният екип установява, че подалите сигнал за помощ са си тръгнали с друг автомобил, без да уведомят. По време на пътуване към произшествието в участък със силен вятър клон от дърво пада върху служебния автомобил и чупи стъклото на шофьорската врата. За щастие няма пострадали служители на РСПБЗН-Котел.

 

На 25.11.2023 г., в 23:36 ч., в РС ПБЗН - Нова Загора е постъпил сигнал за пожар в складово помещение /навес/ към частен имот в село Коньово. Пожарът е тръгнал от късо съединение в хладилна витрина. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са хладилната витрина и 6 кв.м. покривна конструкция. Спасени са 2 сгради.

 

На 26.11.2023 г., в 19:44 ч., в РС ПБЗН - Нова Загора е получен сигнал за запален лек автомобил в село Кортен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Автомобилът е унищожен. Причината е техническа неизправност- късо съединение.