Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Държавните горски предприятия, горските и ловни стопанства се включиха активно в премахването на щетите от обилния снеговалеж

27 ноември 2023 17:14, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 месеца, брой четения: 159
Областна администрация Сливен

Стотици служители на шестте Държавни горски предприятия и горските и ловни стопанства оказаха съдействие и помощ за премахване на щетите в цялата страна в резултат от обилния снеговалеж.На територията на „Югоизточно държавно предприятие“ гр. Сливен служители се включиха в почистването на пътища от паднали клони и дървета. В неделя са премахнати паднали дървета по пътя Сливен-Карандила, а днес в района на горна станция на лифта.

В област Благоевград служителите на „Югозападно държавно предприятие“ се включиха в разчистването на пътища от паднали клони и дървета. Изпратени бяха два екипа в помощ на общините Дупница и Бобов дол. От днес техниката е по горските пътища превантивно и опесъчава. В община Петрич при почистването на основните и спомагателни пътища е участвала дърводобивна фирма, партньор на общината и ТП „ДГС Петрич“.

Служители на „Южноцентрално държавно предприятие“ гр. Смолян участват в разчистването с бензиномоторни триони, моторни превозни средства и специализирана тежка техника, включително при снегопочистване на пътища.

 

Във всички стопанства на територията на „Североизточно държавно предприятие“ гр. Шумен са създадени екипи, които от вчера отстраняват паднали дървета и клони по пътната мрежа, улиците в градовете и селата в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Към момента са разчистени 12 важни пътни отсечки и жп - линията Арковна-Партизани. На територията на област Шумен дежурните служители от ТП „ДГС Смядово“, ТП „ДГС Преслав“, ТП „ДГС Върбица“ и ТП „ДГС Шумен“ са разчиствали пътя към Ришки проход. В гр. Провадия служители на горското стопанството са изтеглили закъсали в преспите автомобили. Служители на ТП „ДГС Варна“ отново помагат на общинската власт. В област Добрич стопанствата имат готовност да изпратят дежурни групи при всеки сигнал. Служители на стопанствата продължават да работят и към момента.

В община Троян служители на „Северозападно държавно предприятие“ участват със собствена специализирана техника в почистването на много паднали и пречупени дървета.

Директорите на стопанства към „Северноцентрално държавно предприятие“ гр. Габрово са в пряка връзка с кметовете на населените места. Служители, горски работници и наличната техника са включени активно в почистването на паднали и счупени дървета, и освобождаване на междуселищните пътища по места.