Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Призовавам съветниците да загърбят партийните пристрастия и да се обединят в полза на гражданите

27 ноември 2023 17:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 223
Стефан Радев, кмет на община Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев покани на среща представителите на всички групи в новия общински съвет. Целта е те да бъдат запознати с непосредствените задачи на Общината и необходимостта от провеждане на общинско заседание. Става дума за проекти, промени в наредби и предложения, които трябва да бъдат обсъдени и гласувани от съветниците в близките дни, преди да е изтекла календарната година.

 

Най – съществената точка в дневния ред, по която съветниците трябва да се произнесат, е свързана с големия европейски проект на Общината за реставрация, консервация и ремонт на къщите – музеи на Хаджи Димитър и Добри Чинтулов, Музея на сливенския бит, първата текстилна фабрика в Сливен и на Балканите, крепостта „Туида“. За да получи средствата от безвъзмездното финансиране по ОП „Региони в растеж“, Общината трябва да се разплати с изпълнителите до края на декември, когато приключва програмата.

 

„Успяхме да договорим мостов кредит в размер до 3,8 млн. лева от фонд „Флаг“. И това е много важно заради краткия срок. С мостовия кредит ще можем да се разплатим до месец, а след това средствата ще ни бъдат възстановени. В противен случай тези разходи ще останат за сметка на общината“, заяви кметът и допълни, че решението ще е тест за политическата зрялост на новия местен парламент. Стефан Радев призова съветниците да загърбят политическите пристрастия и да се обединят в полза на гражданите.

 

Срещата с представителите на групите в общинския съвет ще е от 11 часа на 28 ноември.