Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

СИСТЕМАТА BG-ALERT ЩЕ БЪДЕ ТЕСТВАНА УТРЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА СТРАНА

28 ноември 2023 17:04, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 62
Областна администрация Сливен

Областна администрация – Сливен припомня, че утре между 12.00 и 12.30 часа на територията на цялата страна, включително и в сливенска област, ще бъде тествана системата за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT.

Областният управител инж. Маринчо Христов призовава населението в региона да запази спокойствие, тъй като това е симулация, чиято цел е да е в помощ на координацията при евентуални кризисни ситуации. Целта на тестовете е проверка функционирането на системата и населението да придобие представа за съобщенията и съпътстващото ги поведение на мобилните устройства.

В споменатия времеви интервал ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим. Важно уточнение е, че заглавието на прозореца, където се визуализират съобщенията „Сигнал от президента“ / "Presidential alert" няма връзка с Президентската институция, а текстът е заложен от производителите на операционните системи.

BG-ALERT e предупредителна система за населението за бедствия и извънредни ситуации, която се разработва съвместно от МВР и Министерството на електронното управление.

Известията ще бъдат получени само и единствено от потребители с мобилни устройства, които поддържат технологията Cell Broadcast.

В реална ситуация текстовете на съобщенията ще показват нивото на опасност, в какво се изразява тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата www.bg-alert.bg, така че гражданите да получат допълнителна информация.

 

За повече информация посете страницата: