Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора

01 декември 2023 09:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 216
Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора

Двама нови общински съветници положиха клетва в началото на проведената днес втора редовна сесия за мандата на местния парламент. Наталия Иванова Стефанова - Арнаудова от "БСП за България" и Щерьо Митев Щерев от ПП ГЕРБ отсъстваха от първото заседание на 8 ноември, поради което положиха днес своето тържествено обещание да се ръководя от интересите на гражданите от община Нова Загора и да работят за тяхното благоденствие.

В хода на заседанието общинските съветници разгледаха, обсъдиха и приеха Правилник за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Определена беше числеността и състава на постоянните комисии към Общински съвет.

По т. 6 от Дневния ред за заместник председател на Общински съвет, след таен вот и 19 гласа “за“, бе избран Нейчо Минчев Минчев. Съветниците определиха размерите на основните трудови възнаграждения на председателя и заместник-председателя на Общински съвет, както и на кмета на общината и кметовете на кметства в община Нова Загора. Взето бе решение за членство в Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) в Република България и Захари Захариев бе определен за представител на Общински съвет Нова Загора, който да представлява структурата в съвета за намаляване риска от бедствия в област Сливен.

След предоставената възможност за питания, декларации и обръщения, председателят Константин Тачев закри заседанието.

Община Нова Загора

Снимки

Проведе се второто заседание на Общински съвет Нова Загора