Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия

07 декември 2023 09:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 246
Кулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия

Кулинарна изложба, посветена на празника Никулден, организираха в Средно училище „Георги Ст. Раковски“ – Котел. По случай деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, който е считан за покровител на рибарите, търговците и банкерите, учениците от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ изненадаха своите учители с вкусна кулинарна изложба.

 

За нея, те бяха използвали 4 вида риби – шаран, пъстърва, скумрия и шпроти. От рибното разнообразие, котленските майстори-готвачи представиха никулденско меню, което включваше: „Котленска рибена чорба“, ястие, отличено с първо място и златен медал на Националния музикално-кулинарен конкурс „Никулденско веселие“ 2022 г. ,Община Попово, „Риба плакия“, „Пълнен шаран с ориз и орехи“, „Рибена торта с шпроти и ориз“, „Ропотамо със скумрия“ и традиционна Никулденска питка.

 

Изложбата е част от инициативата на г-жа Красимира Иванова, преподавател по професионална теоретична подготовка на младите готвачи в СУ „Георги Ст. Раковски“, която се е посветила на това, всеки месец да организира тематични кулинарни представяния на своите възпитаници.

 

Следващата ученическа кулинарна изложба е предвидена в края на месец януари 2024 г. Изложбата тогава ще бъде посветена на дребните сладки, съобщават от СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел.

Община Котел

Снимки

Кулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназияКулинарна изложба по случай Никулден подредиха в котленската гимназия