Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен грейна Коледната елха. Десетки дронове направиха истински спектакъл над пл. "Хаджи Димитър"

07 декември 2023 09:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 357
Запалване на Коледната елха - Сливен

Остават броени дни до най-чакания от малки и големи празник, Рождество Христово. С настъпването му духът на Коледа вече чука на вратата. В сряда вечерта Община Сливен подари истинско коледно шоу на своите жители и гости на града. Дъждът наложи програмата по запалване светлините на елхата да бъде съкратена, но това не помрачи настроението на десетките хора, които дойдоха заедно да се забавляват на площад "Цар Освободител".

Церемонията започна с изненада. Десетки дронове прелетяха над площад "Хаджи Димитър", рисувайки във въздуха снежинки, елен, Дядо Коледа, снежен човек, ботуш, подарък, шейна. Накрая в небето се появи надпис Sliven Xmas!, като буквата V беше изписана под формата на сърце. Подобно дрон-шоу се случва за първи път в Града под Сините камъни и за него дълго ще се говори.

От сцената пред Общината кметът Стефан Радев поздрави събралите се и им пожела светли празници, здраве, уют и късмет в семействата.

"Радвам се, че Коледният дух е толкова силен, че не може да ни уплаши дъждът. Надявам се да имаме една прекрасна Коледа", каза кметът. Той се обърна и към най-малките, като им пожела белобрадият старец да им донесе желаните от тях подаръци.

"Съжалаявам, че времето ни накара да съкратим програмата, но такива са метеорологичните условия. Искам обаче, в навечерието на тези прекрасни семейни празници, да имате много светлина и топлина в домовете си. Имайте една много здрава, щастлива и успешна 2024 година!", отправи пожелание Стефан Радев към присъстващите и използва случая да поздрави всички по повод Никулден.

Тримата български тенори бяха специални гости на събитието. Георги Петров, Росен Ненчев и Михаил Михайлов омагьосаха с гласовете си публиката. Децата от вокално студио „Усмивка“ с ръководител Мария Желева и Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб-Сливен с ръководители Силвия Терзиева и Искра Стойчева поздравиха със свои изпълнения присъстващите. Младежи от проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев показаха своя талант с нежния звук на китари.

Вечерта завърши с празнични фойерверки, които бяха посрещнати с овации и силни аплодисменти.

А от Общината обещаха, че триото Георги Петров, Росен Ненчев и Михаил Михайлов ще гостуват отново в Сливен с по-богата и още по-вълнуваща програма.

Снимки

Запалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - СливенЗапалване на Коледната елха - Сливен