Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Около 2000 граждани са се подписали срещу увеличаване цената на водата в Сливенско

13 декември 2023 10:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 380
Снимка: Пепа Генчева, личен архив

Около 2000 граждани са се подписали до момента срещу планираното увеличаване на цената на водата в Сливенско. Това съобщи за БТА Пепа Генчева, която е сред инициаторите на подписката.

 

Гражданската инициатива започна в началото на декември във връзка с предложеното от "ВИК-Сливен" ООД повишение на цената на водата за област Сливен от 40,7 %. Така цената се повишава от 2,76 на 3,89 лв. на куб.м. или над лев по-висока от настоящата цена.

 

"Изготви се становище, което заедно с подписката, се изпрати до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, министъра на регионалното развитие (МРРБ) Андрей Цеков и омбудсмана Диана Ковачева", посочи Пепа Генчева. Разчитаме, че на закритото заседание, което ще се проведе на 22 декември, КЕВР ще вземе предвид възраженията на жителите на област Сливен, добави тя.

 

Подписка се инициира за втори път през тази година. През февруари, т.г. КЕВР се съобрази със становище на омбудсмана и подписите на гражданите, и увеличи цената на водата само с 0,38 лв. за куб.м., като вместо исканите 3,50 лв, цената стана 2,76 лв.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Пепа Генчева, личен архив