Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръст на туристите в Сливен, както и увеличаване на приходите от туристически такси, се наблюдава през тази година, съобщиха от Общината

14 декември 2023 09:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 230
Халката

Ръст на туристите в Сливен, както и увеличаване на приходите от туристически такси, се наблюдава през тази година. Това бе отчетено на заседание на Съвета по туризъм към Община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.

 

По думите на заместник-кмета по европейските проекти Стоян Марков дестинацията Сливен е разпознаваема на картата на туризма. "Статистиката показва, че освен български туристи и все повече чужденци ни посещават, посочи Марков. Добра оценка идва и от номинациите, получените награди от Министерството на туризма, участието ни в международни и национални туристически борси и фестивали".

 

За следващата година е предвидено насърчаване на иновациите в туризма, както и засилване на рекламата в социалните медии. Ще се наблегне и на медийното отразяване. Превръщането на Сливен в атрактивна дестинация за още по-голям брой туристи и удължаване на техния престой ще бъде постигнато със засилена реклама и подобряване качеството на предлаганите услуги, се казва в съобщението.

 

Както БТА писа през тази година започна работа по „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Ще бъдат обновени емблематични за Сливен културни обекти, сред които къщите музеи на Добри Чинтулов, Хаджи Димитър, на Сливенския бит, крепостта „Туида“, а също и Първата текстилна фабрика на Добри Желязков. Започна основен ремонт на въжената линия до местността Карандила. Предвижда се още дигитализация и виртуално представяне на обектите, както и изграждане на туристически културно-информационен център.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА