Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапеза

15 декември 2023 09:24, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 343
Дванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапеза

Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишна трапеза. Това съобщи за БТА Дора Куршумова, която е запознала учениците с изданията на Обществен дарителски фонд (ОДФ) Сливен, "Пътеводител на виното в Сливенския край" и "Вкусно пътешествие в Сливенско".

 

"Младите кулинари и бъдещи сомелиери показаха, че познават тънкостите на вкусното посрещане на коледните и новогодишни празници, посочи тя. Техният избор бе ястия от бон филе и подходящи вина." В менюто им са били включени специалитети от свинско месо - стек "Кордон бльо", карета "Бон фан" и медальони с гъби.

 

Учениците са представили презентация за значимостта на патрона на тяхната гимназия - акад. Неделчо Неделчев, наречен "Баща на българското лозарство и винарство".

 

Както БТА съобщи, в навечерието на Никулден в гимназията се състоя тематичен урок за традиционни за празника ястия - ритуална погача и пълнен шаран, риба, печена в глина с изолация от липови листа и други по-съвременни рибни ястия.

 

Кулинарната поредица "Вкусно пътешествие в Сливенския край" на Обществен дарителски фонд - Сливен има за задача да опази и популяризира традиционни кулинарни рецепти. Документират се автентични ястия, свързани със Сливенския край, правят се кулинарни анкети, срещи по места с хора, познаващи традициите.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Дора Куршумова

Снимки

Дванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапезаДванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапезаДванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапезаДванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапезаДванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапезаДванадесетокласници от Сливен представиха в открит урок своите предложения за коледно-новогодишната трапеза