Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Използване на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата в област Сливен през 2023 година

19 декември 2023 13:45, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 месеца, брой четения: 69

Резултатите от проведеното изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата в област Сливен през 2023 г. показват, че 83.7% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си при средно за страната 88.5%.

Увеличение има в регулярното използване на интернет от лицата, като в сравнение с предходната година в областта е регистрирано нарастване с 12.3 проценти пункта в дела на лицата, които се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. През 2023 г. 73.3% от лицата в област Сливен на възраст 16 - 74 навършени години използват редовно интернет.

Жените са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с мъжете - съответно 74.8 и 71.7%.

Има известни различия при редовно използващите интернет по образование. От лицата с висше образование 92.6% използват редовно интернет, от лицата със средно образование - 85.3%, а от лицата с основно и по-ниско образование - 45.9%.

Относителният дял на лицата, използващи през последните 12 месеца услугите на електронното правителство, е 24.9% за областта, при 29.7% средно за страната.

 

За повече информация посетете сайта: