Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Децата от ясла № 3 изненадаха пенсионерите от Дом за стари хора в Сливен

19 декември 2023 13:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 292
Дом за стари хора в Сливен

Когато най-малките застанат редом до най-възрастните неминуемо се получава взрив от емоции. Такива вълнения предизвикаха децата от ясла № 3, които посетиха Дом за стари хора в Сливен. Малчуганите поздравиха обитателите за Коледа със специално подготвени танци и им подариха ръчно изработени картички. А усмивките на бабите и дядовците не слязоха от лицата им докато малките гости бяха при тях.

„С този наш жест се надяваме да ви зарадваме и в същото време да научим децата от ранна възраст на доброта“, заяви директорът на детското заведение Антоанета Тодорова.

„Благодарим ви за проявеното уважение. Усетихме Коледния дух. Децата зарадваха възрастните хора. Благодарим от сърце! Бъдете здрави и благословени“, каза от своя страна директорът на социалното учреждение Нина Накова.

Ясла номер 3 е единствената в града, която се включи в инициативата „Маратон на добротата”, която е по идея на автора на детски приказки и основател на платформата www.detskiprikazki.com Виктория Петрова.

„Отправихме предизвикателство към малчуганите всеки ден до Коледа да правят по една добрина. В яслата бяха поставени кутии, в които децата пускаха листчета. На тях родителите им са описали добрите им дела. Като част от инициативата децата изработиха и над 200 картички“, обясни Антоанета Тодорова.

Тя допълни, че инициативата е допаднала на всички родители, а те са съдействали за нейното осъществяване. По този повод яслата е получила поздравителен адрес и от президента Румен Радев.

Снимки

Дом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в СливенДом за стари хора в Сливен