Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен с приз трето място от Конкурс за добри практики 2023 на ИПА

19 декември 2023 14:10, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 месеца, брой четения: 124
грамота

Броени дни преди коледните празници Областна администрация Сливен бе удостоена с III-то място в проведения Конкурс за добри практики 2023, организиран от Института по публична администрация.

Третото място за сливенската администрация бе отсъдено след подбор между 42 кандидатури в категория „ Социална отговорност“ благодарение на една добра инициатива, която от 14 г. се осъществява в Областна администрация.

Под патронажа на областния управител на област Сливен и по инициатива на СНЦ „Демократичен съюз на жените” – Сливен, ежегодно се провежда церемонията Приз „Майчино сърце“ за изразяване на признание и благодарност към приемните родители от областта за благородната мисия, която изпълняват, приемайки в своя дом деца, имащи нужда от подкрепа и предоставяйки им семейната грижа, която те заслужават.

Церемонията се провежда всяка година на 1 юни в сградата на Областна администрация и на нея присъстват приемните родители в област Сливен и настанените при тях деца, неправителствени организации, представители на държавни институции и местна власт. По време на церемонията се говори за приемната грижа и за дейността на приемните родители и се изразява подкрепа и благодарност към тях за грижите към децата. Отличен приемен родител е носител на приза „Майчино сърце“, а всички приемни родители получават грамота на признателност за грижите към децата. Тържествата са съпроводени от музикални изпълнения на талантливи деца от област Сливен.

Приз „Майчино сърце“ за приемни родители е учреден през 2009 г. от три неправителствени организации: СНЦ „Демократичен съюз на жените” – Сливен, СНЦ „За духовни и социални дейности” - Сливен, и Фондация „Рози”. Важна част от идеята за осъществяване на добрата практика е установяването на дългосрочно партньорство между организации от неправителствения сектор и Областна администрация Сливен, както и добро взаимодействие между институции, местна власт и неправителствените организации в процеса на развитие на приемната грижа.