Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Главен инспектор Марио Климентов получи приза „Полицай на годината”

19 декември 2023 14:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 319
Главен инспектор Марио Климентов получи приза „Полицай на годината”

Главен инспектор Марио Климентов Георгиев от Областната дирекция на МВР в Сливен стана полицай на годината за 2023. На специална церемония днес началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в областната дирекция получи приза за разкрита нарколаборатория. Тя е на рекордно голяма площ от 5 декара, с над 2 хиляди растения и техника на стойност 2 милиона лева.

Министър Калин Стоянов връчи наградите на отличилите се служители и благодари на българските полицаи за ежедневните усилия, които полагате в името на закона и сигурността на гражданите. Колективната награда бе присъдена на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“-СДВР

Вътрешният министър подчерта, че днешните отличия за полицаите са както логичен завършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на колегите им, така и увереност, че министерството ще продължи успешното да изпълнява отговорностите си в името на сигурността на хората.

Главният секретар на МВР гл.комисар Живко Коцев припомни, че професионалните резултати са плод на колективни усилия, които изискват отлична координация и добро взаимодействие. В този смисъл гл. комисар Коцев коментира, че наградите „Полицай на годината“ са оценка за партньорство и работа в екип.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на Р България за добро сътрудничество, оперативност и постигнати високи резултати при опазване на обществения ред и борбата с престъпността. И.ф. главният прокурор посочи, че наградата освен лична е и оценка за работата и отдадеността на всеки един служител на МВР.

Поздрав към служителите отправи и вицепризедентът на Р България Илияна Йотова. По думите й наградите са израз на уважението към професионализма на полицаите. „Малко е да се каже, че останалите институции и обществото сме в дълг към труда ви. Благодаря на всички вас за положените усилия в контекста на приемането ни в Шенген. Зад това стоят много труд и отговорност и българското общество трябва да го знае“.

 

Церемонията „Полицай на годината“ се организира от ГДНП в партньорство с фондация “Доверие и закрила“. Отличията бяха връчени за 30-а поредна година. По традиция на нея се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

 

На церемонията присъстваха професионалното и политическото ръководство на МВР, директори на главни и областни дирекции в министерството и заместник-главният прокурор Мария Павлова.