Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен: Засилено полицейско присъствие преди и по време на предстоящите празнични и почивни дни

20 декември 2023 15:20, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 233
---

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 22.12.2023г., 23.12.2023г., 24.12.2023г., 27.12.012023г., 29.12.2023г. и на 01.01.2024, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност. Ще се извършва контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

Предвидено е засилено полицейско присъствие на местата, където предстои струпване на повече хора. Ще се осъществява контрол в района на ЖП гари и автогари, търговски обекти, новогодишни базари и храмове.

Съвместни екипи на полицията със служители на Агенция „Митници”, НАП, ОДБХ, КЗП и други ще следят за продажба и/или съхранение на акцизни стоки без бандерол, продажба на алкохол без установен произход и продажба на алкохол на лица под 18 години.

Ще се следи за спазване на изискванията при продажба и използване на пиротехнически изделия.

Гражданите да предприемат необходимите марки да опазят дома и имуществото си при по-дълго отсъствие по време на празниците, както и да внимават за личните си вещи при пазаруване в големи търговски обекти. Да бъдат внимателни при използване на пиротехнически изделия, устройването на новогодишната украса и безопасната експлоатацията на отоплителните уреди.

 

ОДМВР-Сливен пожелава на всички светли празници и весело посрещане на Новата 2024 година.