Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът акад. Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тях

20 декември 2023 15:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 231
Премиерът акад. Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тях

Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген - всичко това ни дава увереност, че усилията ни постепенно водят към успех, а хората усещат грижата за тях. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание днес.

Премиерът се позова и на социологическите проучвания от последната седмица, които показват, че българите гледат все по-уверено към бъдещето. За първи път от много години ⅔ от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че 2024 г. ще бъде по-добра за тях.

Повод за оптимизъм за идната година са и първите гости, които акад. Денков посрещна в Министерския съвет днес - Игнажден. Преди началото на заседанието своя поздрав и пожелания отправиха коледарчетата от 200 ОУ „Отец Паисий“ в село Лозен, а преди това в сградата влязоха младите художници от Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ и 49 ОУ „Бенито Хуарес“.

Учениците и от трите училища участват в дейности по интереси, реализирани по националната програма „Заедно в изкуства и в спорта“. „Идеята на програмата е ясна - няма нужда да учиш в спортно училище, да учиш в художествено училище, за да бъдеш добър в различните спортове или в изкуството. Радвам се, че след две години програмата стана много популярна. Вече над 60,000 деца участват в нея“, каза премиерът при откриването на изложбата. Той припомни, че програмата е създадена преди две години от екипите на министерствата на образованието и науката и на финансите. Тогава акад. Денков бе начело на Министерството на образованието и науката.

Програмата е напълно безплатна и дава възможност в училища да бъдат привличени треньори, артисти, художници, които да работят заедно с децата по време на кръжоците им, реализирани по „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Министър-председателят изразни надежда изложбата на учениците да подпомогне за популяризирането на програмата и следващата година в нея да се включат още повече деца.

Снимки

Премиерът акад. Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тяхПремиерът акад. Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тях