Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В РБ "Сава Доброплодни"- Сливен ще бъдат обявени резултатите от конкурса „Читател на годината”

09 януари 2024 15:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 221
РБ „Сава Доброплодни“

На 10.01.2024г. /сряда/, от 12:00ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“-Сливен, на специална церемония ще бъдат обявени номинациите и носителя на приза „Читател на 2023 година“ на библиотеката.

 

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за девета поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици. Броят на четящите хора от различни възрасти се увеличава значително и библиотеката заема все по-важно място в техния живот, задоволявайки търсения от всякакво естество: духовно, естетическо, научно, професионално.

 

По регламент на конкурса всяко обслужващо звено номинира между своите читатели кандидати за приза на базата на най-много заети книги и посещения за годината. За 2023г. са номинирани 14 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп. От номинираните се излъчва и носителят на приза „Читател на годината“ на библиотеката.

 

Всички номинирани читатели ще бъдат отличени с грамота и ще получат годишна читателска карта за 2024г. За носителя на приза и за номинираните участващи в надпреварата, ръководството на библиотеката е предвидило и допълнителни награди.

Източник: nabludatel.bg