Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда срещи в малките и отдалечени населени места

11 януари 2024 14:52, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 246
Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда срещи в малките и отдалечени населени места

Началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” главен инспектор Марио Климентов и началникът на сектор „Икономическа полиция” главен инспектор Диян Динков, като ръководители на мобилните екипи на ОДМВР-Сливен, проведоха срещи в малките населени места в областта. Днес екипите посетиха селата Млекарево, Пет могили и Новоселец от община Нова Загора и селата Стара река и Въглен от община Сливен. Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда ежемесечно срещи с местното управление и граждани с цел подобряване средата на сигурност и решаване на проблеми, имащи отношение към работата на МВР.

Посещенията целят постигане на по-ефективни резултати в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките и отдалечени населени места, както и контрол на работата на районните полицейски инспектори.

На ежемесечните срещи се дава възможност на гражданите и представителите на местната власт да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления. В случаи на сигнали, които се отнасят до дейността на други институции, то те се приемат и се изпращат по компетентност.

Акцент в днешните разговори бяха обществения ред и сигурността на самотно живеещите и възрастните хора. В посетените райони не бяха посочени нередности, напрежение или несигурност. Беше отбелязана добрата работа с полицейските инспектори, обслужващи региона, които освен в дните на прием се отзовават незабавно при необходимост. Разисквана бе и темата за пътната безопасност в селата, през които преминават главни и второстепенни пътища и трафикът е натоварен, във връзка с което ще бъде обсъдена възможността за завишаване на контрола в тези пътни участъци. Повечето от населените места разполагат с видеонаблюдение, което помага за подобряване на сигурността.

Графикът на срещите се публикува на електронната страница на ОДМВР-Сливен в началото на всеки месец.

Снимки

Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда срещи в малките и отдалечени населени места