Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.01.2024 г.

12 януари 2024 11:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 258
Специализирана операция на полиция и жандармерия в Сливенско

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 11.01.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 12.01.2024 Г.

 

Специализирана операция на полиция и жандармерия в Сливенско

 

В хода на акцията са задържани извършители на кражби и други престъпления, установени са множество нарушения

 

Спецакцията е проведена на 11 януари на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В операцията са включени екипи на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас и служители на ДГС в Котел и Твърдица.

Целта е ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали. Осъществен е контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

 

Извършени са проверки на обекти по отношение продажба, съхранение и транспортиране на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и района на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на собственик на обект са съхранение на дървен материал в Твърдица за липса на задължителното видеонаблюдение в обекта. В село Градец са установени случаи на незаконно придобити дърва за огрев в 3 части имота, за което са съставени актове. Не са констатирани други нарушения. С цел превенция на собствениците на обекти са съставени протоколи за предупреждение.

Не са констатирани нарушения при проверки в търговски обекти, намиращи се в град Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни стоки и стоки с изтекъл срок на годност.

 

В хода на операцията в РУ-Котел са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов пистолет от частен имот в село Мокрен. В резултата на проведените незабавни действия извършителите са установени- криминално проявени мъже на 36 и 27 години. Задържани са за 24 часа. Вещите, обект на кражбите, са намерени и предадени. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са още пет домови кражби, извършени в различен период. Извършителите са установени и задържани, инкриминираните вещи са намерени и иззети.

По време на операция е получен сигнал за домашно насилие в село Градец. Задържан е мъж на 71 години, който е упражнил насилие спрямо съпругата си. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

47-годишен мъж е задържан за джебчийска кражба от криминалисти на РУ-Сливен. На 9 януари задържаният е откраднал портмоне и сумата от 50 лева от мъж на 75 години на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен, близо до ЖП гарата. Направил е самопризнание и е върнал откраднатите вещи.

В хода на операция е установен лек автомобил „БМВ730“, обявен за издирване но ШИС с норвежки идентификатор. Установен е собственика на автомобила, мъж на 33 години от Сливен, който е обяснил начина на придобиване на превозното средство. Работата по случая продължава.

Задържан е криминално проявен мъж на 58 години от село Камен за кражба на множество чугунени форми за леене на метали на обща стойност около 3000 лева, от частен имот в град Сливен.

 

В РУ-Нова Загора са задържани двама извършители на кражба на лек автомобил „Хюндай“ в село Стоил войвода и извършител на кражба на мотопед от частен имот в град Нова Загора.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Твърдица по време на операцията. Извършена е проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Той е спрян на път III-662, управляван е от мъж на 50 години от село Сборище. Водачът е предал доброволно плик, съдържащ вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

При осъществяване на контрол по спазване на Закона за движение по пътищата в хода на операцията са установени водачи, употребили забранени вещества. Съставени са 135 акта, 172 фиша и 26 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

 

На бул. „Банско шосе“ е извършена проверка на 35-годишен мъж от село Самуилово, водач на лек автомобил „Ауди 80“. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

 

На ул. "Джеймс Баучер" е извършена проверка на 35-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Ауди А4“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Снимки

Специализирана операция на полиция и жандармерия в Сливенско