Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща,

12 януари 2024 11:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 243
pixabay.com

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща, намираща се във вилна зона „Каменка“ край град Сливен. Сигналът е получен на 11 януари в 11,31 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. 80-годишният собственик на жилището е запалил печка на твърдо гориво и я оставил без надзор, при което падат димоотводните тръби. При опит за гасене от негова страна получава 2% изгаряне в областта на врата. Пристигналият екип на ЦСМП-Сливен установява изгарянето и се съмнява за обгазяване, като му предлага хоспитализация, но той отказва. Екип на КОМНЕТ минава случайно и му помага да излезе от разрасналия се пожар.

Пожарникарите са спасили 2 сгради и 10 животни. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество, лични документи и 120 кв.м. опушени стени.

 

На 11 януари в 19,30 часа е получен сигнал за изтичане на газ от газова бутилка, ползвана за битови цели. Инцидентът е станал в жилището на 75-годишна жена в сливенския квартал „Клуцохор“. Пострадали няма. На място се е отзовал един екип на РСПБЗН-Сливен, който е обезопасил бутилката и е проветрил помещението.