Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Богата на събития година планира Общината заедно с културните институти в Сливен

16 януари 2024 15:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 202
Sreshta

Културният календар с мероприятия в Сливен през настоящата година обсъдиха на среща зам.кметът Пепа Чиликова и представители на културните институти в града. Концепцията на предложенията за събитията следваше линията те да бъдат по-интересни и да обхванат различна по възраст публика.

И тази година Общината е планирала голяма част от обичайните си културни мероприятия. Тя отново ще заложи на музикалните и танцови сценични прояви, конкурси, международни и национални фестивали, които събират малки и големи. Събитията, посветени на годишнина от трагичната гибел на Апостола, отново ще протекат в два дни – на 18 и 19 февруари. Към момента стана ясно, че тече организацията на Националния празник – 3 март. Традиционните Майски дни на културата „Сливенски огньове“ ще предложат изненади и забавления за жителите и гости на Сливен.

Премиери за децата в Кукления театър и нови постановки в Драматичния театър подготвят за публиката двата културни института. Нови заглавия и среща с автори ще предложи през месец май поредният Национален фестивал на детската книга. Той се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, в партньорство с Община Сливен.

Във фокуса на разговорите попадна и програмата, която Общината подготвя за празника на Сливен – Димитровден. Тази година честванията през целия октомври ще преминат под знака на 190 години българска текстилна индустрия. Изложби, исторически възстановки, средновековни събори, представляват малка част от празничната програма. Срещите във връзка с уточняване, допълване и приемане на краен вариант на културните събития, продължават.