Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Полицаи преследваха нарушители с автомобили и разпъваха ленти с шипове

24 януари 2024 14:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 314
Полицаи преследваха нарушители с автомобили и разпъваха ленти с шипове

Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители. Принудително спиране на автомобил с помощта на помощни средства бе проведено днес на летище „Бършен” край Сливен. Служители на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен проведоха занятие по използване на ленти за принудително спиране. Служители с полицейски правомощия от районните управления в Сливен, Котел и Твърдица, дежурните части, пътна полиция и група „Миграция” тренираха изграждане на КПП, преследване на автомобил и разпъване на лента с шипове. Всички служители, независимо дали им се налага в ежедневната работа да прилагат тези способи, преминаха обучението като приложиха в действие заложеното в теоретичната част. Всеки трябваше да отработи техниката, докато не се получи гладко изпълнение, за да се гарантира бърза и резултатна реакция при реална ситуация.

Занятията се провеждат по график, утвърден от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев с цел по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация.

Снимки

Полицаи преследваха нарушители с автомобили и разпъваха ленти с шиповеПолицаи преследваха нарушители с автомобили и разпъваха ленти с шиповеПолицаи преследваха нарушители с автомобили и разпъваха ленти с шипове