Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD технологии влизат в новия суперкомпютър HPC6 на енергийната компания Eni

26 януари 2024 10:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 320
AMD технологии влизат в новия суперкомпютър HPC6 на енергийната компания Eni

25 януари 2024 г. – Водещата компания за нефт и нефтопродукти Eni обяви изграждането на HPC6, нова високопроизводителна изчислителна система, базирана на процесори AMD EPYC и графични процесори Instinct. Суперкомпютърът HPC6 ще се похвали с пикова производителност от 600 петафлопа, отбелязвайки значителен скок от текущата обща максимална мощност от 70 петафлопа на настоящите системи на Eni - HPC4 и HPC5.

Технологията на AMD играе решаваща роля в HPC6, демонстрирайки ангажираността на производителя да предоставя авангардни решения за най-сериозните компютърни предизвикателства в света. Това сътрудничество също позиционира AMD като ключов партньор в ориентирането на Eni към устойчиво бъдеще, като HPC6 е по-енергийно ефективен, минимизирайки въглеродните емисии. HPC6 ще бъде разположен в специална зона в рамките на Зеления център за данни на Eni, където е изградена нова система за течно охлаждане, за да подобри допълнително нейната ефективност и устойчивост.

Клаудио Дескалци, главен изпълнителен директор на Eni, заяви: „Чрез тази инициатива ние продължаваме да демонстрираме нашето технологично лидерство, утвърждавайки ролята на Eni в суперкомпютрите и възобновявайки нашите амбиции чрез специална изчислителна инфраструктура. Този проект подчертава нашия постоянен ангажимент към иновациите и цифровизацията, като същевременно подкрепя нашите процес на енергиен преход“.

Допълнителна информация по темата можете да намерите тук.

Снимки

AMD технологии влизат в новия суперкомпютър HPC6 на енергийната компания Eni