Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затопляне

01 февруари 2024 16:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 287
Четвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затопляне

Четвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затопляне, съобщиха от Средно училище „Константин Константинов“.

 

Урокът е под надслов „Нека климата да подобрим и света да спасим!“, а темата: „Климатичните промени и здравето на децата“.

 

Учениците влязоха в ролите на еколози, климатолози, изследователи, експериментатори – иноватори. Разказаха за климатичните промени и влиянието им върху природата и здравето, като представиха и демонстрираха своите идеи за борба с глобалното затопляне.

 

В края на своята представителна изява четвъртокласниците обещаха и занапред да бъдат пример за околните в борбата за един по-чист, здрав и красив свят.

 

"Това, което ме впечатли от участието ми в открития урок", бяха виртуалните раници, каза в интервю за БТА Дора Куршумова, писател и общественик, представила пред децата своята книга "Цар Билкар", в която чрез оригинални и интересни дигитални помагала (буквари) децата научават за видовете растения.

 

"Учебните раници на децата са много тежки и не мисля, че трябва да ги носят, когато може да ползват виртуалната раница, смята тя. Децата много добре боравят с това. В тези уроци се вижда колко добре се справят - няма нужда от контролни и оценяване, никой не може да преписва."

 

Куршумова е подарила на всички деца по комплект от книгите. В тях чрез игри те научават редица неща за силата и посланията на растенията, за възрастта на дърветата, как да разпознаят следите на животните и тяхното поведение и др.

 

Средно училище “Константин Константинов” е иновативно училище, което изпълнява програма "Деца на климата" в т.нар. Център за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН), създаден и оборудван в рамките на национална програма за изграждане на STEM среда. Там са особени зони за обучение по природни науки, роботика, зона за експерименти. Децата се обучават в нормалните часове, както и в специфични занимания по интереси.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимки: Велина Василева, БТА

Снимки

Четвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затоплянеЧетвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затоплянеЧетвъртокласници от Сливен представиха в STEM урок идеи за борба с глобалното затопляне