Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спектакълът "Всичките наши тела" по текстове на Георги Господинов на Ямболския театър е с три номинации "ИКАР"

01 февруари 2024 16:26, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 333
Спектакълът "Всичките наши тела" по текстове на Георги Господинов на Ямболския театър е с три номинации "ИКАР"

Спектакълът "Всичките наши тела" по текстове на Георги Господинов на Драматичния театър "Невена Коканова" в Ямбол е с три номинации за наградата "ИКАР" на Съюза на артистите в България. Мартин Киселов получава номинация за режисура, Калин Николов - за авторска музика и Вълчо Янев - за поддържаща мъжка роля, съобщиха от театъра.

 

"Това е спектакъл, който е много интересен заради формите, които се използват. Текстът е в невероятна симбиоза, както с музиката, така и с пластиката, която се показва на сцената", каза говорителката на театъра Румяна Стефанова. По думите ѝ спектакълът е изграден върху живота на всеки един човек - от раждането, през детството, юношеството, първите любовни трепети, след това осъзнатия живот, семейството, за да стигнем до старостта и земния край на живота. Текстовете на Георги Господинов се обръщат към миналото, към спомените, за да открием себе си и да извлечем онези уроци и опит, които всеки се стреми в живота си, обясни Стефанова.

 

Спекталълът е първият в страната, адаптиран за хора с увреден слух. "Всичките наши тела" е създаден по проект, финансиран от Национален фонд "Култура". Премиерата беше на 9 октомври 2023 г., а на нея присъства и Георги Господинов. До момента пиесата е представяна пред публика десет пъти - в Ямбол, София, Габрово, Кърджали, Варна. Предстои да се играе на сцени в Бургас, Търговище, Пловдив, Сливен и други градове.

 

Във "Всичките наши тела" участват актьори от трупата на Ямболския театър - Вълчо Янев, Георги Караиванов, Петя Бойчева, Цветелина Кънева, Галина Иванова, Георги Ружичка, Румен Михайлов, Мирослав Димитров. Режисьор на постановката е Мартин Киселов, сценограф – Илияна Кънчева, а музиката е дело на Калин Николов.

Източник: БТА Сливен
МИРА БЕЗУС
Снимка: ДТ "Невена Коканова" - Ямбол